25 sep 2016

Uitnodiging Leeskring het Hogeland

Foto: Henx Fotografie
U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 4 november deel te nemen aan de eerste bijeenkomst van de 'Leeskring Het Hogeland. Op deze avond is schrijver Lupko Ellen zelf aanwezig en spreken we in eerste instantie over De Zussen Borgesius, maar ook de andere werken kunnen aan bod komen - het is immers haast ondenkbaar om niet ook over Ludde Menkema te praten.

De avond zal informeel zijn. We horen graag uw suggesties voor elementen ter verlevendiging. We weten nog niet waar we het houden. Misschien in het Huiskamercafe in Warffum, maar misschien is het leuker om dat bij een latere bijeenkomst te doen, als het echt klaar is. Misschien in Garnwerd, of bij iemand thuis... Daarover hoort u dan later meer. Het is in ieder geval op het Hogeland of daar in de buurt.

Uw aanmelding of verzoek om meer informatie kunt u sturen naar Jan Hink op jhink@dds.nl.

Lupko Ellen
Lupko Ellen werd in 1953 geboren in Gasselternijveenschemond. Zijn naam is geen pseudoniem. Ellen debuteerde in november 2006 met de literaire thriller Moddergraf . Dit boek vertelt de ongewilde avonturen van Ludde Menkema. Dit personage bleek sterk genoeg om er meer verhalen aan te wijden. In mei 2009 verscheen het tweede boek rond deze Ludde Menkema: Wraaktocht. Vervolgens verscheen in januari 2011 Herenboer, de thriller waarmee Lupko Ellen genomineerd werd voor de Gouden Strop..

Eind mei 2013, in de aanloop van de Maand van het Spannende Boek (juni) verscheen het vierde deel rond Ludde Menkema: Nachtengel, een thriller over vrouwenhandel...

Samen vormen deze boeken dus de Ludde Menkema-reeks.

In het seizoen 2013/2014 schreef Ellen een feuilleton in opdracht van De Literaire Hemel in Drenthe. Dit is in 2014 als minithriller verschenen: Hellig vuur.

Eind 2015 verscheen een gehel nieuwe thriller van Lupko Ellen: De zussen Borgesius.

Lupko Ellen werkte bij Teleac als projectmanager. Thans woont hij in het Noord-Groningse dorp Warffum. Met de literaire thriller Moddergraf debuteert Ellen op buitengewoon overtuigende wijze, getuige ook de reacties. De recensies op Wraaktocht waren zo mogelijk nog enthousiaster. Herenboer werd in het Dagblad van het Noorden omschreven als 'een subliem slot van de trilogie... de vijf sterren meer dan waard'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten