20 sep 2016

Presentatie Kees Willemen: Waar zijn onze intellectuelen gebleven? (11/10)


Op dinsdag 11 oktober zal Kees Willemen zijn onlangs verschenen compromisloze - getekende - commentaren op de ontwikkelingen in de universitaire wereld in de afgelopen vijftig jaar bij ons presenteren. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Hans Broekhuis. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl

Kees Willemen en het boek
Kees Willemen (Rijen, 1943) illustreerde met zijn cartoons onder andere het Nijmeegs Universiteitsblad (NUB), de Groninger Universiteitskrant en boeken van de SUN. Ook tekende hij voor onder andere de soldatenvakbond VVDM, Trouw, GroenLinks en Tribune. Daarnaast verschenen er eerder diverse boeken van zijn hand. Voor Waar zijn onze intellectuelen gebleven? zochten juist hedendaagse studenten de meest aansprekende politieke prenten van de hand van Willemen uit. Die worden geplaatst in dit boek en gebruikt voor een speciale tentoonstelling. Hans Broekhuis en Hans Kuné, beiden voorheen betrokken bij de Universiteitskrant Groningen verzorgden de inleiding en de begeleidende teksten.

Tentoonstelling
Bij dit boek hoort ook een bescheiden tentoonstelling, die nog enkele weken te bekijken is in de kelder van de Usva, Munnekeholm 10, Groningen. Gratis tijdens openingsuren van de Usva.

Datum: dinsdag 11 oktober
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten