23 mei 2016

Boekpresentatie Klaas Swaak (11/07)

VOLGEBOEKT!

Op maandag 11 juli zal Klaas Swaak bij ons in de boekhandel zijn nieuwe boek De reis terug presenteren. Hij zal worden geïnterviewd door Anne Bergsma. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl. Eventueel wijken we, bij grote belangstelling uit, naar een andere locatie.

De reis terug
Een moeder, Michaela, en een zoon, Andreas maken samen een reis naar Patras, Griekenland, nadat de vader, Nikolaos, van wie Michaela vele jaren geleden is gescheiden, is overleden. Andreas is nog regelmatig terug geweest, Michaela heeft dat nooit gewild en sprak er ook niet meer over. Tijdens de reis komen gedachten op over haar jeugd, haar oudere zus, hun dominante ouders, conflicten over beroepskeuze.
Beide zussen stortten zich in de armen van een Zuid-Europese man en dat had verwoestende gevolgen. Het komt allemaal terug tijdens de reis, de tragiek van het grote zwijgen, zoeken naar genegenheid, erkenning. Uiteindelijk komen moeder en zoon op bijzondere wijze tot elkaar.

Klaas Swaak
Klaas Swaak (Heerlen 1935) was werkzaam in het onderwijs, actief in de onderwijsvakbeweging en in de lokale politiek als raadslid en wethouder in Groningen. Van het laatste deed hij verslag in een drietal boeken. Zijn literaire debuut vond plaats in 2008 met een verhalenbundel. Hij schreef voorts bijdragen voor een aantal media en hield enige jaren een weblog bij. 
Tijdens zijn pensioengerechtigde leeftijd vervulde hij bestuursfuncties in de Sociaal-economische Adviesraad Noord-Nederland (thans SER-Noord) en voorts in een aantal (sociaal-)culturele organisaties in Groningen.


Klaas Swaak (l) en Anne Bergsma

Datum: maandag 11 juli (VOLGEBOEKT)
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Plaats: Boekhandel (eventueel wordt er uitgeweken naar een grotere locatie)
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten