24 mrt 2016

Ron van Hasselt presenteert nieuw boek (25/04)

Op maandag 25 april zal Ron van Hasselt zijn nieuwste boek Bekentenissen van een stille man bij boekhandel Godert Walter presenteren. Hij geeft een toelichting op de structuur en opzet van zijn nieuwe boek. Bovendien schetst hij de historische achtergronden en de bronnen die hij heeft gebruikt tijdens het schrijfproces. De avond begint om 20 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering gewenst: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.Over het boek
De onderduik van Henri en Henri√ętte van Hasselt mislukte. Op 5 september 1942 werden zij gearresteerd op het station in Groningen. Binnen de familie werd er niet of nauwelijks over gesproken. Daarom wist hun neef, Ron van Hasselt, niet veel meer dan dat Henri een oom was die 'niet was teruggekeerd'. Totdat hij door een onverwachte vondst meer op het spoor kwam.
Een prachtig afgewogen en ontroerend verhaal over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Ron van Hasselt probeert zorgvuldig het lot van zijn oom en tante te reconstrueren. Een scenaristenduo krijgt de opdracht om van zijn verhaal een docudrama te maken. In een subtiel spel wordt de lezer meegevoerd naar het dagelijks leven in bezet Nederland en de sferen van onderdrukking, verzet en verraad. In het werk met het duo blijkt hoe dat verleden nog altijd een verscheurend effect heeft op het heden.

Ron van Hasselt
'Ik vertel microgeschiedenissen binnen het kader van het grotere geheel van de Tweede Wereldoorlog, onder andere omdat ik wil weten wat er met mijn familieleden is gebeurd. Dat blijkt een goede invalshoek om allerlei zaken in perspectief te krijgen.'
Ron van Hasselt (Amsterdam, 1947) schreef eerder twee boeken over zijn familie. 'De oorlog van mijn vader' (2012) over de spectaculaire vlucht van zijn ouders en hun bijzondere terugkeer naar Nederland. 'Afscheid in Malchow' (2014) over zijn verre achternichtje Selma die in het verzet heeft gezeten en een paar weken voor het einde van de oorlog in een kamp bezweek. Beide boeken zijn uitgegeven bij Profiel. Het nieuwe boek 'Bekentenissen van een stille man' (2016) is uitgegeven bij Aspekt.


Datum: maandag 25 april
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23


Geen opmerkingen:

Een reactie posten