7 jan. 2016

Presentatie Brieven Nanne Tepper (14/01)

Op donderdag 14 januari zal postuum het boek De kunst is mijn slagveld, brieven 1993-2001 van Nanne Tepper verschijnen . In samenwerking met uitgeverij Atlas Contact wordt het boek vanaf 16 uur gepresenteerd in Café de Sleutel aan de Noorderhaven. Godert Walter draagt zorg voor de boekverkoop.

Tijdens de presentatie zal er onder meer worden gesproken door Mizzi van der Pluijm (directeur-uitgever Atlas Contact), Nick ter Wal (samensteller van de brieven) en Kees ’t Hart (correspondent Nanne Tepper).

Nanne Tepper
In 1995 kwam Nanne Tepper (1962) stormachtig de Nederlandse literatuur binnen met zijn roman De eeuwige jachtvelden, over de liefde tussen een broer en zus. Teppers stilistische bravoure werd ogenblikkelijk opgemerkt in de literaire kritiek, die hem bejubelde als een Groningse Nabokov. Zijn boek werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Daarop volgden de roman De vaders van de gedachte (1998), de novelle De avonturen van Hillebillie Veen (2002) en de bundel met losse stukken De Lijfbard van Knut de verschrikkelijke (2008).
Tepper publiceerde in NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad, Dagblad van het Noorden en Het Parool, en hij schreef cd-recensies voor muziekkrant Oor. Nanne Tepper overleed in 2013 op 50-jarige leeftijd.

U bent van harte uitgenodigd om deze boekpresentatie bij te komen wonen.

Datum: donderdag 14 januari
Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Café De Sleutel, Noorderhaven 72 te Groningen
Entree: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten