28 jan 2016

Christoph Buchwald over Duitse klassiekers (14/03)

In het kader van de Boekenweek 2016 met als thema Duitsland is op maandag 14 maart Christoph Buchwald in Groningen te gast. Buchwald publiceert in het kader van de Boekenweek een boekje over 25 Duitse must-read klassiekers die in Nederlandse vertaling zijn verschenen (€ 5,00), Hij wordt deze avond geïnterviewd door Peter Groenewold, oud-docent Duits en Geschiedenis aan de RUG. Deze avond organiseren we in samenwerking met de Groninger Forum Bibliotheek en vindt plaats in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. De avond begint om 20 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering gewenst: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23. 
Christoph Buchwald
Christoph Buchwald (Tübingen, 1951) is naast J.M. Coetzee de tweede buitenlander die het onze koningin behaagde om een ridderorde uit te reiken. Beiden werden onderscheiden voor hun inspanningen voor de Nederlandse literatuur buiten de grenzen. Buchwald begon in de jaren tachtig als eerste systematisch de Duitsers kennis te laten maken met de Nederlandse literatuur, omdat hij ervan overtuigd was dat ‘de buren in Nederland een boeiend andere, indrukwekkende literatuur’ hadden. Zijn eerste uitgave in Duitsland was in 1986 De aanslag van Harry Mulisch. Daarna volgden vertalingen van onder anderen Margriet de Moor, Anna Enquist, Midas Dekkers, Rascha Peper, A.F.Th. van der Heijden en Erwin Mortier. In 2001 verhuisde hij naar Nederland en was medeoprichter van Uitgeverij Cossee, waar hij nieuw Duits talent introduceerde als Sherko Fatah en Kristine Bilkau, en literaire herontdekkingen als Hans Fallada en Alfred Andersch.


Duitsland in 25 boeken - selectie Christoph BuchwaldPlaats: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen
Datum: maandag 14 maart
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: € 5,00 (studenten € 2,00) (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten