22 okt 2015

Presentatie Flip de Kam (19/11)

Op donderdag 19 november zal honorair hoogleraar Overheidsfinanciën Flip de Kam bij boekhandel Godert Walter zijn nieuwste boek Het land van beloften, Opbouw, crisis & toekomst van de verzorgingsstaat presenteren. De avond begint om 20 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering gewenst: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.

Het land van beloften

Na de bevrijding groeide de Nederlandse economie zo sterk, dat we een verzorgingsstaat hebben kunnen opbouwen die onverwoestbaar leek. Door twee economische crises – die van de jaren tachtig en de recente kredietcrisis – is dat inmiddels minder zeker.
In dit boek maakt Flip de Kam de rekening op. Ons land is nog steeds steenrijk en ondanks alle versoberingen – zoals de verhoging van de aow-leeftijd, bezuinigingen op de zorguitgaven en bevriezing of zelfs verlaging van de pensioenen – is het fundament van onze verzorgingsstaat onaangetast gebleven. Dat is echter niet het eind van het verhaal. Bedriegen de voortekenen niet, dan blijft de economische groei in de toekomst achter bij wat we gewend zijn. Verdere aanpassingen van de verzorgingsstaat zijn dan ook onvermijdelijk. Dit boek belicht maatregelen die van Nederland weer een land van beloften kunnen maken.


Flip de Kam

Flip de Kam (1946) werkt als honorair hoogleraar overheidsfinanciën aan de Universiteit van Groningen. Hij schreef boeken over het belastingstelsel (Betalen is voor de dommen, Wie betaalt de staat) en (met Frans Nypels) over vergrijzing (Tijdbom) en het zorgstelsel (De zorg van Nederland).

Lees hier alvast het artikel van De Kam uit het Financieel Dagblad van 27 oktober jl., dat als kapstok voor de bespreking zal dienen.


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: donderdag 19 november
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten