30 aug 2015

Aanbod voor leesclubs


Op zaterdag 5 september a.s. wordt de Europese Literatuurprijs 2015 in Zwolle uitgereikt aan schrijver Jenny Erpenbeck en vertaler Elly Schippers voor de roman Een handvol sneeuw (uitgeverij Van Gennep). Het boek is dit najaar ook hét leesclubboek van het Noorden, van Overijssel, Drenthe en Groningen. Daarom doen het Letterenfonds en SSS uw leesclub graag een aanbod.

Wilt u in het najaar eens een ander gesprek voeren over Een handvol sneeuw? Bijvoorbeeld over de dilemma’s waarvoor de vertaler bij het vertalen van deze roman kwam te staan – en de keuzes die ze heeft gemaakt? Dat kan door Elly Schippers uit te nodigen en met haar in gesprek te gaan over de roman, het vertalersvak én het contact met de auteur.

Elly Schippers vertaalt naast al het werk van Jenny Erpenbeck ook Duitse auteurs als Charles Lewinsky, Edgar Hilsenrath en Arthur Schnitzler. Ze is een begenadigd verteller die graag met lezers in gesprek gaat. Om de mogelijkheid van een leesclubmiddag of -avond met Elly Schippers ook voor kleinere leesclubs (max 15) onder handbereik te brengen, geldt dit najaar het sterk gereduceerde tarief van 100 euro.

Wilt u dit najaar een avond met Elly Schippers rondom Een handvol sneeuw organiseren? Jasper van Merwijk en Johan Wegeling van Stichting Schrijvers School Samenleving helpen u graag verder. Mail uw verzoek naar volwassenen@sss.nl en vermeld hierbij uiteraard ook uw naam, adres, telefoonnummer, en de grootte van de leesclub.


Op Boek-delen vindt u desgewenst discussietips over Een handvol sneeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten