30 mrt 2024

Onder de vulkaan: Ik is een ander (14/4)Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar. Aflevering 4 van seizoen 6 heeft het thema: 'Ik is een ander - over kunst en identiteit'. Te gast zijn Cobi van Baars, Barbara Visser en Benjamin Moser.

Met De onbedoelden is Cobi van Baars één van de zes kanshebbers voor de Libris Literatuur Prijs die in mei uitgereikt gaat worden. ‘Een indrukwekkend en ontroerend boek,’ schreef de Volkskrant over deze roman over de adoptie van een tweeling in de jaren zestig en de uitwerking daarvan op hun verdere leven. Cobi van Baars is daarnaast ook beeldend kunstenaar en maakt schilderijen met een literaire insteek.Na de fascinerende biografieën over Clarice Lispector en Susan Sontag schreef Pulitzer Prize-winnaar Benjamin Moser een boek over Nederlandse schilders: De wereld op zijn kop, ontmoetingen met de Hollandse meesters. Van Rembrandt tot Frans Hals: Moser laat je met een nieuwe blik kijken naar eeuwenoude meesterwerken. ‘He is an exemplary museumgoer, the kind we should all aspire to be…’ schreef de Wall Street Journal.
In de documentaire Alreadymade van kunstenaar en filmmaker Barbara Visser worden originaliteit, auteurschap en identiteit ter discussie gesteld, net als de beroemdste pisbak in de wereld, Fountain, dat een eeuw geleden deed. Maar was Marcel Duchamp nu het genie erachter of toch barones Elsa von Freytag-Loringhoven? De film Alreadymade, zélf in de vorm van een 'readymade', vertelt het hele verhaal.

Datum: zondag 14 april
Plaats: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: €12,50 (CJP/student €10,00) - tickets via https://www.grandtheatregroningen.nl


(Wil je naar deze voorstelling en ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Neem dan even contact op met info@grandtheatregroningen.nl.)

Voor meer info: info@onderdevulkaan.nl, of 06-13757393.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten