17 nov 2021

Alie Noorlag over Hermann Johannes Conring (25/11)

Op donderdag 25 november is auteur Alie Noorlag bij ons te gast om haar boek Hermann Johannes Conring - Trouw aan een misdadig systeem te presenteren en te signeren. Tussen 16.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom om met de auteur in gesprek te gaan. 

Het boek

De Oostfriese Hermann Johannes Conring was een Duitse jurist die in de jaren 1940-1945 als gedelegeerde van de Duitse bezettingsmacht fungeerde. Hij werd ervan beschuldigd in de hoedanigheid van Beauftragte van Seyss-Inquart meegewerkt te hebben aan het plan om de Nederlandse staat op te heffen. Ook werd Conring ervan beschuldigd de Joden in de provincie Groningen te hebben vervolgd en standrechtelijke executies te hebben laten uitvoeren bij de april-meistaking in 1943. Conring was in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog Landrat in de Oostfriese Landkreis Leer. In de naoorlogse jaren zette Conring zich als CDU-Bundestag-Abgeordnete in voor landbouw, kunstbeveiliging en dewaterhuishouding in Oost-Friesland.

Alie Noorlag

Alie Noorlag studeerde Communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is verbonden aan de Gedenkstätte Esterwegen, die aan de vijftien Emslandkampen en hun slachtoffers herinnert.


Datum: Donderdag 25 november 2021

Plaats: Boekhandel Godert Walter

Tijd: 16 - 18 uur


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten