11 mei 2021

Topspits Nevland signeert biografie (17/05)


Op maandag 17 mei presenteert Ferdi Delies zijn vierde boek, de biografie over de Noorse topspits Erik Nevland. Nevland is daarbij aanwezig om de boeken te signeren.

Erik Nevland speelde tussen 1996 en 2012 een kleine vierhonderd wedstrijden voor Viking FK, Manchester United, IFK Göteborg, FC Groningen en Fulham FC en scoorde 165 officiële doelpunten. Nevland kan meepraten over de buien van Sir Alex Ferguson en trok, na een gemiste kans op een dieptepass van David Beckham, gedesillusioneerd de deur achter zich dicht in Manchester.

Hij boekte successen bij Viking, werd Noors international en verwierf een heldenstatus in Groningen. Met Fulham kreeg hij een tweede kans in de Premier League en nam daar in 2010 afscheid na de Europa League-finale tegen Atlético Madrid. Hij sloot zijn carrière af bij zijn jeugdliefde Viking, waar hij nog altijd werkzaam is.

Ferdi Delies sprak uitgebreid met Erik Nevland, diens familie, vrienden en ex-collega’s en geeft een boeiende kijk achter de schermen van de bijzondere carrière van de Noor, die als klein kind niets liever wilde dan spelen in het donkerblauw van Viking FK waar zijn opa furore maakte. Een kleine vijftien jaar na zijn laatste wedstrijd in het groen-wit spreekt Erik Nevland in Groningen nog altijd tot de verbeelding. De biografie telt 313 bladzijden en bevat meer dan honderd unieke foto’s; het boek kost €22,95.

Nevland zal signeren in de tuin van boekhandel Godert Walter. In verband met het coronavirus kunnen er per keer drie mensen bij hem aanschuiven; de boekhandel ziet toe op een veilige en gezonde signeersessie.


Signeersessie topspits Nevland bij boekhandel Godert Walter
Maandag 17 mei 2021
Aanvang 15.00 uur

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen

info@godertwalter.nl
050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten