10 apr 2021

Brieven aan Cees Nooteboom

Onze klant Tim van der Graaf stuurde een exemplaar van zijn vorige boek Een edelman in Lerma naar Cees Nooteboom op Menorca en ontving na enkele maanden onverwachts een reactie. Een onregelmatig contact ontstond van mails, kaarten en korte brieven. In het boek Berichtenvan achter de horizon zijn de brieven van hem aan Cees Nooteboom gebundeld.

De brieven gaan over de verhouding tussen lezers en schrijvers:

Je bent op reis, door Zuid-Amerika of naar Zeeland, en je schrijft brieven naar een schrijver. De laatste twintig jaar heeft die schrijver jou begeleid, jij hebt zijn werk gelezen en hij heeft jou duizenden pagina’s toegesproken maar ditmaal zijn de rollen omgedraaid.

Je vertelt hem over een land dat een eiland droomt te bezitten, over een alomtegenwoordig onzichtbaar beest, over Europa, Diderot en andere gezamenlijke liefdes, over koffers vol boeken, verlaten straten, heel foute mannen van vroeger en nu maar, bovenal, over de band die tussen lezers en schrijvers ontstaat.

Op dinsdag 13 april om 20.30 vindt een online boekpresentatie plaats met korte optredens van de harpiste en sopraan Arianna Savall. Arianna heeft veel CD’s met barokmuziek uitgebracht, solo, met haar partner of met haar wereldberoemde familie.

Voor informatie over de boekpresentatie en hoe die te bezoeken, ga naar de website omwegnaarsantiago.nl.

Klik hier om het boek te bestellen.


Tim van der Graaf, Berichten van achter de horizon. Brieven aan Cees.

Uitgeverij Zwavel & Zuurstof, Groningen, 2021

Gebonden met leeslint, 68 pagina’s, met illustraties van Sharon Chester, kaarten en etsen

Prijs: 20 Euro

ISBN 978 90 828580 6 8


Geen opmerkingen:

Een reactie posten