9 jan. 2020

Culturele reizen naar Weimar en Lübeck (zomer 2020)


Michiel Hagdorn, docent Duitse literatuur, muziek en (cultuur-)geschiedenis en klant van onze winkel, organiseert twee culturele reizen: naar Weimar (4-10 mei) en naar Lübeck (2-7 juni). Meer informatie over deze reizen vindt u op: www.michielhagdorn.nl of rechtstreeks via deze link.
Weimar (4-10 mei)

Het stadje Weimar geldt als symbool van de Duitse ‘Geist’, waar beroemde ‘Dichter und Denker’ hebben gewoond en gewerkt. De belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden worden bezocht, vooral van de ‘Weimarer Klassik’ rond 1800 (o.a. Goethe en Schiller) en ‘die Moderne’ (Nietzsche, Bauhaus). Daarbij ademt Weimar nog altijd de sfeer van de voormalige
residentie van de hertogen van Sachsen-Weimar-Eisenach. Voorafgaand een bezoek aan Eisenach, met de historische Wartburg, het geboortehuis van Johann Sebastian Bach en het Luther-Haus.


Lübeck: 2-7 juni

Dat Lübeck ooit een machtige Hanzestad was, is nog altijd zichtbaar in het prachtige historische stadscentrum (gelegen op een eiland in de Trave) én de schitterende musea. Daarnaast is de stad verbonden met beroemdheden als Thomas en Heinrich Mann (Buddenbrookhaus), Günter Grass en Willy Brandt. Bezoek aan de voornaamste musea en bezienswaardigheden, boottocht naar badplaats Travemünde en een rondleiding in het Lübecker Rathaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten