8 mei 2019

Dörte Hansen over Middaguur (04/06)

Op dinsdag 4 juni zal Dörte Hansen, bekend van Het Oude land, exclusief bij ons in Groningen in de Evangelisch-Lutherse Kerk te gast zijn. Aanleiding is de verschijning van de vertaling van haar roman Mittagsstunde, in het Nederlands Middaguur

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij HarperCollins en Dörte Hansen zal worden geïnterviewd door schrijfster en NRC-columniste  Marjoleine de Vos. Tevens spreekt Fons van Wanroij, klant van de winkel en degene die in eerste instantie het contact met de schrijfster voor ons heeft gelegd, en Nanne van der Werff (vleugel), Floor Post en Jos Marcus (beide zang) zorgen voor de muzikale omlijsting. De catering wordt verzorgd door Barrel Wijn, Haddingestraat/Nieuw Ebbingestraat. De voertaal op deze avond is Duits.

De avond begint om 20 uur - inloop 19.30 uur - en de entree bedraagt in de voorverkoop 6 euro, aan de avondkassa 7,50 euro, inclusief drankjes. Middaguur
Een schitterende, ontroerende roman over het einde van een boerendorp, over verlies, over afscheid en over een nieuw begin. 
De wolken hangen dreigend boven café-pension Feddersen als zoon Ingwer terugkeert naar zijn geboortedorp. Hij heeft iets goed te maken. Grootmoeder Ella begint langzaam maar zeker haar verstand te verliezen, grootvader Sönke houdt koppig stand in zijn oude dorpskroeg. Diens beste tijd ligt al lang en breed achter hem, en dat geldt ook voor de rest van de dorpsbewoners.
Wanneer is de teloorgang van het dorp begonnen? In de jaren zeventig, toen na de verkaveling eerst de hagen en vervolgens de vogels verdwenen? Toen de grote boerderijen groeiden en de kleintjes stierven? Of toen Ingwer naar Kiel ging om te studeren en zijn oude grootvader met het café-pension liet zitten?


Dörte Hansen
Dörte Hansen (Husum, 1964) is een Duitse auteur, journaliste en taalwetenschapper. Ze is opgegroeid in Högel in Noord-Friesland. Thuis werd alleen Platduits gesproken, pas op de lagere school leerde ze Standaardduits. Na de middelbare school ging ze naar de Christian Albrechts-Universiteit in Kiel, waar ze onder meer linguïstiek studeerde. In 1994 promoveerde zij aan de Universiteit Hamburg. Nadien werkte ze als journaliste bij tijdschriften en voor de radio.


Marjoleine de Vos
Marjoleine de Vos (1957) is redacteur kunst bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. In maart 2018 was zij bij ons te gast om haar boek Doe je best te presenteren.

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Datum: dinsdag 4 juni
Plaats: Evangelisch-Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Toegang: Voorverkoop €6, avondkassa €7,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten