19 mrt. 2019

Onder de Vulkaan #6 (24/03)

Eén thema, twee presentatoren, vier gasten: dat is Onder de vulkaan. In deze zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte. Was will das Weib is het thema van aflevering #6. Presentatie is in handen van Roos Custers en Coen Peppelenbos. Boekhandel Godert Walter zal de boekentafel verzorgen. Het evenement vindt plaats bij het Grand Theatre Groningen, om 15.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Saskia Goldschmidt schreef met Schokland de eerste Groningse aardbevingsroman. Een boerderij op het Hogeland: de aarde beeft en ook binnen de boerenfamilie is genoeg opschudding over het voortbestaan.

Over het leven van de eigenzinnige kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013) schreef Annet Mooij de biografie De eeuw van Gisèle. ‘Een fascinerend boek’ oordeelde Vrij Nederland.

Is er iets wat Marte Röling niet kan maken? Van grote monumentale werken in de openbare ruimte tot indringende portretten. In Uithuizen bouwt ze na de dood van geliefde Henk Jurriaans met zijn drie andere vrouwen verder aan haar werk. ‘Lanterfanten komt bij ons niet voor.’

Het vrouwenkoor Female Voices brengt een muzikale bewerking van het gedicht De moeder de vrouw van Martinus Nijhoff ten gehore.


Datum: zondag 24 maart
Plaats: Grand Theatre Groningen
Aanvang: 15.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten