11 dec 2018

Boekpresentatie Nick ter Wal (18/12)

Op dinsdag 18 december organiseren sociëteit de Harmonie, uitgeverij Passage en boekhandel Godert Walter een boekpresentatie van De schrijfmachine, Portret van Ferdinand Langen, geschreven door Nick ter Wal. Het boek verschijnt in de reeks van het Hendrik de Vries-stipendium, een jaarlijkse literaire prijs van de gemeente Groningen. De presentatie begint om 17 uur en Nick ter Wal wordt geïnterviewd door boekhandelaar Erwin de Vries, Anne Ruurd Oosterwoud verzorgt de muzikale omlijsting.


Ferdinand Langen
Meer dan honderdduizend exemplaren verkocht Ferdinand Langen van zijn romans in de jaren '50 en samen met collega-auteurs als Simon Carmiggelt en Annie M.G. Schmidt stond hij voor uitverkochte zalen. Nu is hij nog slechts een voetnoot in de biografieën van Lucebert, Gerard Reve of Ab Visser.

In De schrijfmachine staat Ferdinand Langen zelf centraal. Het is een meeslepende geschiedenis van de jongen uit Westernieland die alle Amsterdamse uitgevers in zijn zak had, van de zoon die zijn vader verloor, van de schrijver die de echo van de oorlog bleef horen, van de copywriter die een nationale slagzin bedacht.

Op 20 juli 2016 overleed Ferdinand Langen, toen de oudste nog levende schrijver van Nederland. Nick ter Wal correspondeerde sinds 2008 met hem. Hij erfde zijn Smith Corona, de elektrische schrijfmachine waar Langen altijd op had gewerkt. Deze schrijfmachine is momenteel te bewonderen in de etalage van Godert Walter.


Nick ter Wal
Nick ter Wal (1983) is antiquaar, tijdschriftredacteur en, volgens het Dagblad van het Noorden, ‘specialist literair erfgoed’. Op zijn blog Artistiek Bureau schreef hij onder meer over de ezelsoren van Joost Zwagerman, de groupie van Simon Vestdijk en het gestencilde debuut van Remco Campert. In 2016 stelde hij het brievenboek De kunst is mijn slagveld van Nanne Tepper samen. De schrijfmachine is zijn debuut.


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Datum: dinsdag 18 december
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 17.00 uur (inloop 16.30 uur)

Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten