24 okt 2018

Boekpresentatie Jasper Schaaf (13/11)

Let op: Deze avond is volgeboekt!

Op dinsdag 13 november zal Jasper Schaaf zijn nieuwe boek Actief socialisme en vrijheid - Pleidooi voor hechtere linkse samenwerking presenteren bij boekhandel Godert Walter. Te gast zijn John van Gortel (Uitgeverij Damon), Daan Brandenbarg (voorzitter van de SP Groningen) en Masja Zwart (FNV-bestuurder). De avond begint om 20 uur - inloop vanaf 19.45 - en reservering van tevoren is gewenst: in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.

Het boek
Een nuchtere vraag: kunnen we onze maatschappij veranderen? Impulsief: ja, toch. Bijna niemand gelooft echter dat je het kapitalisme kunt afschaffen. Terwijl velen helemaal niet in de weldadigheid van het kapitalisme geloven. Over deze paradox gaat Actief socialisme en vrijheid.

Het uitgangspunt is: een betere en socialere samenleving is mogelijk. Dat wordt uitgewerkt naar actuele vormen van politiek denken en handelen. Inspiratiebronnen zijn ideeën van Marx, Engels en anderen, waaronder die van Aristoteles, Spinoza, Rousseau, Dietzgen en Sivaraksa. Kan theorie bijdragen tot structurele sociale en ecologische verbeteringen? Deze vraag leidt tot een pleidooi voor hechtere linkse samenwerking.

Datum: Dinsdag 13 november
Plaats: Godert Walter
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Toegang: gratis, reserveren gewenst: 050 312 25 23 / info@godertwalter.nl

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712HC Groningen
050 312 25 23
info@godertwalter.nl
www.godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten