12 mrt 2017

Independent Bookstore Day (29/04)

Samen met 130 boekhandels verspreid over het gehele land viert Godert Walter op zaterdag 29 april de Independent Bookstore Day. Of zoals op de website van deze dag wordt gemeld: '(...) Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats.
De eerste Independent Bookstore Day in Nederland is bedoeld voor alle onafhankelijke boekwinkels en wordt georganiseerd door Libris in samenwerking met Yaël Vinckx, schrijver en journalist.'


Ons programma

Speciaal voor deze dag zijn er bijzondere boeken te koop: gesigneerde exemplaren van o.a. Adriaan van Dis, Stefan Hertmans, Arnon Grunberg, Ilja Leonard Pfeijffer, A.F.Th. van der Heijden, P.F. Thomese en bijzondere uitgaven van o.a. Jan ven Mersbergen, Stefan Brijs, Russel Shorto en boeken die op deze dag met korting mogen worden aangeboden. Tevens zijn er twee optredens van Saskia Goldschmidt en Annette Maaas.


10.30 uur: Saskia Goldschmidt schuift aan bij de Boekentafel, een wekelijkse radio-uitzending op Facebook rondom boeken. Tevens zal zij voordragen uit eigen werk.










16.00 uur: Annette Maas draagt voor uit eigen werk en is aansluitend aanwezig bij de Bookstore Day-borrel. Bij goed weer vindt deze plaats in de tuin achter de winkel.







Over de gastschrijvers

Op zaterdagochtend zal schrijfster Saskia Goldschmidt in de winkel aanwezig zijn om voor te dragen uit haar werk. Zij schreef Verplicht gelukkig, de Hormoonfabriek, de Voddenkoningin en Veel succes met uw enthousiasme, een biografie van een boekwinkel
Momenteel werkt zij aan een roman die op het Hogeland in Noord-Groningen speelt.

Klik hier voor haar persoonlijke website.



Annette Maas groeide op in Winschoten en studeerde in 2001 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Tien jaar lang speelde ze als actrice bij verschillende toneelgezelschappen om daarna (na wat omzwervingen zoals kinderen krijgen, proberen op een kantoor te werken, heel veel wandelingen maken en naar de wolken staren) te beginnen met het schrijven van haar eerste roman Hier kom ik weg. Al eerder was zij bij Godert Walter te gast om deze roman te presenteren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten