17 jul 2016

Zomermiddag met Zweedse auteurs (14/08)

Op zondag 14 augustus treden de Zweedse schrijvers Mikael Niemi en Ann-Helén Laestadius 's middags om 14.30 uur op in de Lutherszaal van de Lutherse kerk in de Haddingestraat. Beide schrijvers vertellen verhalen over het leven in het allernoordelijkste deel van Zweden.

Hoe is het leven in deze streek? Is het anders dan in de rest van Zweden? En hoe zijn deze schrijvers aan hun verhalen gekomen? Op deze zondagmiddag in augustus vertellen zij over zichzelf en hun boeken, gaan ze in dialoog met elkaar en is er ruimte voor het publiek om met hen in gesprek te gaan.

MIKAEL NIEMI is geboren en getogen in het noorden van Zweden en kan mensen en landschappen uit dit gebied als geen ander beschrijven, op een doeltreffende en vaak humoristische wijze. Niemi schreef poëzie, jeugdboeken en toneel, en woont in het noorden van Zweden. In 2000 kreeg hij zijn doorbraak met de roman “Popmuziek uit Vittula”. In hetzelfde jaar kreeg hij voor deze roman de prestigieuze Zweedse Augustprijs.


ANN-HELÉN LAESTADIUS is half Samisch, maar groeide op in de omgeving van Stockholm. Als kind en tiener vond zij het moeilijk om voor haar afkomst uit te komen. Haar debuutroman “SMS från Soppero” (in vertaling) is een jeugdboek over het tienermeisje Agnes dat net als de schrijver opgroeit in de stad. Door een SMS komt Agnes in contact met Henrik die leeft in een familie van rendierhouders en daarmee ook met haar eigen wortels. Leven in twee culturen is een terugkerend thema in Laestadius’ boeken.Informatie over toegankelijkheid
De Lutherzaal van de Lutherse kerk is rolstoel-toegankelijk en voorzien van ringleiding voor slechthorenden. Voor gebarentaal-vertolking, neem contact op met ambassaden.haag-info@gov.se.

De Zweedse boekenmiddag wordt georganiseerd door de Zweedse ambassade, de afdeling Zweeds van de opleiding Europese talen en culturen (RUG) en boekhandel Godert Walter, met steun van de “Swedish Arts Council”.


Datum: zondag 14 augustus
Tijd: 14:30 -16:00 (borrel na afloop)
Plaats: Lutherzaal van de Lutherse kerk, Haddingestraat 23, Groningen
Voertaal: Engels
Toegang gratis, aanmelden gewenst via boekhandel Godert Walter, info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten