20 sep 2015

Jean Pierre Rawie bij Godert Walter (06/10)

Let op: Deze avond is inmiddels volgeboekt.

Op dinsdagavond 6 oktober zal de bekende dichter/schrijver/columnist Jean Pierre Rawie te gast zijn bij Godert Walter om te spreken over en te lezen uit zijn nieuwste boek Mijn ouders hadden één kind en een dochter. De avond begint om 20 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering gewenst: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.


In Mijn ouders hadden één kind en een dochter beschrijft Jean Pierre Rawie zijn bewogen leven en haalt hij herinneringen op aan lang vervlogen tijden. Hij denkt niet onberoerd terug aan het stadje van zijn jeugd, en mijmert over de curieuze dichters en dode vrienden, vorsten en prelaten, familieleden en beminden die hij op zijn poëtische levenspad mocht tegenkomen. Maar ook behandelt hij ontwikkelingen in de wereld van nu, die hij in elegante woorden bespreekt en soms fileert. Mijn ouders hadden één kind en een dochter is een weemoedig makend boek van een van de fijnzinnigste en geestigste stilisten van ons taalgebied.Jean Pierre Rawie (Scheveningen, 1951) is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Zijn bundel Onmogelijk geluk behoort tot de succesvolste dichtbundels aller tijden. Rawie ontving in 2008 de Charlotte Köhler Prijs voor zijn gehele oeuvre.
In 2012 publiceerde Rawie zijn bundel De tijd vliegt, maar de dagen gaan te traag, die met afstand de bestverkochte dichtbundel van het jaar werd. In 2013 verscheen zijn prozadebuut, Vroeger was alles beter, behalve de tandarts.

(Website Uitgeverij Prometheus)

Het belooft een bijzondere avond te worden waarvoor wij u van harte uitnodigen. 

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: dinsdag 6 oktober
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten