29 sep 2024

Marianne Vogel over 'Speelbal van spionnen' (04/11)


Op maandag 4 november is de auteur van Berlijnse thrillers Marianne Vogel te gast in Walter's Bookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10, om haar nieuwste literaire thriller 'Speelbal van spionnen' te presenteren. Zij wordt geïnterviewd door Henk Harbers, literatuurwetenschapper en Duitslandkenner. 

De avond begint om 20 uur en vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht om van tevoren te reserveren: info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in één van onze beide winkels.

Het boek
Marianne Vogel staat bekend om de uitbundige vaart en spanning van haar literaire thrillers, die ze weet te verbinden met een wervelende mix van fictie en geschiedenis. Na ‘Brecht gaat voor recht’ (‘een dijk van een verhaal’ – Hebban) komt ze met het zesde en een-na-laatste deel van haar Berlijnserie. ‘Speelbal van spionnen’ draait om de Koude Oorlog, waarbij verleden en heden in een vernuftige plot zijn samengesmeed.

In de hachelijke Luchtbrugtijd van 1948-1949 ontdekt geheim agent Alexandra Bauer een lek in de West-Duitse inlichtingendienst. Daardoor verhindert ze een sabotageactie van de Russen en ze redt West-Berlijn. Later sterft Alexandra. Door een ongeluk? In het Nederland van nu vindt Irene Oosting op een zolder Alexandra’s dagboek en ze vraagt zich af: is Alexandra familie van haar? Wie is zij zelf eigenlijk? En leidt ze wel het leven dat ze wil? Irene overwint haar angst en vertrekt op een hete zomerdag naar Berlijn om antwoorden te zoeken. Daar raakt ze vermist. De Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends moeten Irene opsporen, maar zij worden meegesleurd in een maalstroom van gebeurtenissen. Want de compromisloze Alexandra heeft voordat ze overleed een explosieve onthulling gearrangeerd.
‘Speelbal van spionnen’ is een intrigerend portret van een Berlijn vol duistere spionage; sinds de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne actueler dan ooit.




De auteur
Marianne Vogel is anti-stresscoach en literatuurwetenschapper. Toen ze na haar schooltijd au-pair in Berlijn was, sloeg de gedeelde stad bij haar in als een bom. Terug in Nederland studeerde ze Duits en filosofie. Erna was ze leider van het lectoraat Nederlands in Freiburg, literair vertaler en docent Duitslandstudies in Groningen. Haar eerdere thrillers in de Berlijnserie met het speurdersduo Sofie Bank en Frits Arends zijn: ‘Gedeelde stad, geheelde stad’, ‘In de schaduw van Marlene Dietrich’, ‘Communistengoud en kerstengelen’, ‘Geest en beest’ en ‘Brecht gaat voor recht’.  

Datum: maandag 4 november 2024
Plaats: Walter's Bookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10, Groningen
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Toegang: gratis
Gelieve te reserveren via info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in één van onze winkels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten