31 aug 2024

Ana van Es over De Bagdad-Berlijnexpress (26/09)


Foto: Keke Keukelaar

Op donderdag 26 september is schrijfster/journaliste Ana van Es te gast in Sociëteit de Harmonie in samenwerking met Godert Walter, om haar boek De Bagdad-Berlijnexpress te presenteren. Zij zal worden geïnterviewd door Jan ten Brummelhuis, sociaal-geograaf en historicus.

De avond begint om 19.30 uur - inloop vanaf 19.00 uur - en vindt plaats bij Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10. U kunt een plaats reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl.

Het boek
We stellen ons het Midden-Oosten voor als een regio vol oorlog en chaos. Maar er rijdt ook nog een trein doorheen, over een Europese spoorlijn van ruim een eeuw oud – aangelegd door Duitsers, Britten en Fransen die op zoek waren naar olie, oudheden en onontgonnen land.



Hoe werkt het koloniale verleden door in het Irak en Syrië van nu? In De Bagdad-Berlijnexpress reist Ana van Es langs dit spoor, vanaf de Perzische Golf, door het voormalige kalifaat van IS. Op de spoorlijn is de dood nooit ver weg. Maar op het Centraal Station van Bagdad durven ze ook te dromen: over toeristen die terugkeren en een snelle verbinding naar Europa.

De auteur
Ana van Es is journaliste bij de Volkskrant. Ze werkte ruim vijf jaar als correspondent in het Midden-Oosten. In 2019 won ze een Tegel, de belangrijkste Nederlandse journalistieke prijs, eerder werd ze genomineerd als Journalist van het Jaar. Voor dit boek reisde ze voor onderzoek af naar Irak, Syrië en Turkije.
Klik hier voor meer informatie over Ana.


Datum: donderdag 26 september 2024
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Toegang: € 5,00 (leden Harmonie gratis)
Gelieve te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten