17 okt 2023

Soundsofmusic met Thijs Lijster en Marian Donner (31/10)


Op dinsdag 31 oktober spreken de schrijvers Thijs Lijster en Marian Donner in het kader van het muziekfestival Soundsofmusic over de vraag 'Hoe beïnvloedt AI onze muziekbeleving?' Het gesprek vindt plaats in het Grand Theatre tussen 16.00 – 17.00 uur. Godert Walter zal aanwezig zijn met een boekentafel.

Streamingsdiensten hebben de manier waarop we muziek aanschaffen, luisteren en delen getransformeerd. Met onbeperkte toegang tot nummers en afspeellijsten, neigt de luisteraar naar korte fragmenten en skipgedrag. Heeft het consumentisme van de laatste decennia onze muziekbeleving eendimensionaal gemaakt? Zijn we uitsluitend nog oppervlakkige, ‘chillende’ kijkers en luisteraars? Zijn we niet meer in staat om te luisteren? Verloren we onze creativiteit en nieuwsgierigheid wat dat betreft?? En hoe definitief is die ontwikkeling?

Cultuurfilosoof Thijs Lijster en auteur Marian Donner onderzoeken in een gesprek de betekenis van muziek in onze moderne samenleving. Klarinettist Jelmer de Moed speelt virtuoze uitvoeringen van muziek van technologie – pionier Pierre Boulez en van minimalist Steve Reich, waarna je met andere oren soundsofmusic kunt vervolgen.

Datum: dinsdag 31 oktober
Plaats: Grand Theatre
Tijd: 16-17 uur
Tickets a 4 euro zijn hier verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten