31 jul. 2019

Historicidagen (22/24-08)

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus worden in Groningen de Historicidagen 2019 gehouden, dit op initiatief van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Dit jaar is het thema Inclusieve Geschiedenis. Drie dagen vol inspirerende lezingen, debatten en workshops over alle mogelijke aspecten van geschiedbeoefening nu, voor alle historici: studenten, docenten, onderzoekers, historici werkzaam in archieven, musea, erfgoed, zzp-ers, kunsthistorici en publiekshistorici.

Godert Walter is deze dagen aanwezig met een boekentafel en stelt de winkel ter beschikking voor een bijzondere presentatie.

Presentatie tijdschrift Historica over Vrouwenkiesrecht (23/08)

Op vrijdag 23 augustus wordt het nieuwe nummer van het tijdschrift Historica bij Godert Walter gepresenteerd. Historica viert ‘100 Jaar Algemeen Kiesrecht’ in 2019 met deze speciale uitgave over de strijd voor vrouwenkiesrecht. In de geschiedschrijving kreeg deze strijd weinig aandacht en zelfs voor het juiste herdenkingsjaar in 2019 moest worden gestreden!
De presentatie van Historica begint om 16.45 uur, de inloop is vanaf 16.30. Na afloop is er een borrel. De presentatie is in handen van Margit van der Steen, voorzitter van de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG). Zij zal het eerste exemplaar overhandigen aan Marieke Oprel, voorzitter van Jong KNHG. Vervolgens zal Rosemarijn Hoefte, hoogleraar Geschiedenis van Suriname aan de UvA, een lezing verzorgen met als titel ‘Als de vrouwen het reveille zullen blazen!, Vrouwenkiesrecht in Suriname?' Aansluitend zal Simone Vermeeren, voorzitter Jonge Historici, hoofdredacteur Greetje Bijl interviewen. Na afloop is er een borrel en is het tijdschrift ook te koop, prijs 10 euro.

Datum: vrijdag 23 augustus
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Aanvang: 16.45 uur (inloop 16.30 uur)
Toegang: gratis, reserveren gewenst

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten