19 mrt 2019

Vertalersgeluk (15/04)

Op maandag 15 april start de Vertalersgeluktournee in Groningen, in de Groninger Forum Bibliotheek. Entree: € 3,50, studenten €2,00; reserveren kan in de winkel, via info@godertwalter.nl of 050 312 25 23.

De literair vertaler is misschien wel de meest nauwkeurige lezer van een roman; elke zin en ieder woord is meerdere malen door zijn of haar handen gegaan. Tijdens de tournee trekken de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde vertalers langs boekhandels door het hele land om met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Ze vertellen over de keuzes die ze maken tijdens het vertalen, de dilemma’s waar ze voor komen te staan en het contact met de oorspronkelijke auteur. De jonge vertalers van Vertaalkriebels, de Vereniging van Nieuwe Vertalers, verzorgen tijdens de tournee interactieve entr’actes.

Te gast zijn Ard Posthuma (Simeliberg van Michael Fehr, Duits), Edith Koenders en Adriaan van der Hoeven (Melancholie I van Jon Fosse, Noors) en Liesbeth van Nes (De orde van de dag van Éric Vuillard, Frans). Het gesprek wordt gemodereerd door Erwin de Vries - Boekhandel Godert Walter verzorgt tevens de boekentafel.

Datum: Maandag 15 april
Plaats: Groninger Forum Bibliotheek
Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 1900 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten