30 jan 2024

Joost de Vries over Hogere machten (20/02)


Foto: Anneleen Louwes

Op dinsdag 20 februari is schrijver/journalist Joost de Vries te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Coen Peppelenbos over zijn onlangs verschenen en bijzonder lovend ontvangen roman Hogere machten. De avond begint om 19.00 uur. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl.

Het boek
De jaren dertig van de vorige eeuw. James Welmoed ontmoet Elizabeth van Elzenburg. Hij is een sociaal ambitieuze ambtenaar, geslepen, schijnbaar stoïcijns. Zij is een schrijver in de dop, uitbundig, avontuurlijk, onverslaanbaar bijdehand. Niets hebben ze met elkaar gemeen – behalve dan dat ze niet kunnen ophouden aan elkaar te denken.
Wat volgt is een affaire die door de decennia brandt en zich in geheime kamers afspeelt, terwijl buiten de wereld halsoverkop verandert. Van het koloniale Bandoeng naar Londen tijdens de Blitz, en van het naoorlogse Den Haag tot het revolutionaire Caïro: de twee geliefden ervaren verleiding en afscheid, schaamte, succes, ijdelheid, liefde en verraad – en toch weer liefde.

Hogere machten is een daverend meeslepende vertelling, een liefdesroman zoals je ze zelden nog tegenkomt, van de met de Gouden Boekenuil en Frans Kellendonkprijs bekroonde Joost de Vries.


Joost de Vries
Joost de Vries (1983) is adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, een van de vaste krachten van de literaire podcast BoekenFM en de auteur van de veelgeprezen romans Clausewitz, De republiek (winnaar Gouden Boekenuil), Oude meesters en de verhalenbundel Rustig aan, tijger.
In 2023 ontving De Vries de Frans Kellendonkprijs voor zijn gehele oeuvre.


Datum: dinsdag 20 februari 2024
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur
Aanmelding onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl
Toegang: 5 euro, leden Harmonie gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten