7 nov 2023

Marc Daniel van Biemen over 'Violist' (21/11)



Op dinsdag 21 november schrijver/violist Marc Daniel van Biemen te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter. Hij wordt deze avond geïnterviewd over zijn boek Violist door Steven de Winter, een goede klant van de winkel. De avond begint om 19.30 uur. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl.

Marc Daniel van Biemen
Marc Daniel van Biemen is eerste violist bij het Concertgebouworkest sinds mei 2012. Daarvoor nam hij deel aan de Karajan-Akademie van de Berliner Philharmoniker. Hij was gastconcertmeester bij onder meer het Scottish Chamber Orchestra, het Verbier Festival Orchestra en de Yale Philharmonia. Als solist trad hij op met onder meer het Orkest van het Oosten, het Limburgs Symfonie Orkest, Solisten van het Residentie Orkest en het Haags Jeugdorkest.


Het boek
Spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest is voor de meeste musici slechts een droom. Maar Marc Daniel van Biemen lukte het om op vierentwintigjarige leeftijd een plek als eerste violist in een van ’s werelds beroemdste orkesten te bemachtigen. In Violist neemt hij de lezer mee in de wereld van de klassieke muziek. Waarom is het strijkkwartet de heilige graal? Wat maakt een dirigent zo goed in zijn vak? Hoe ziet het leven on the road eruit? Maar ook de schaduwzijde van het muzikantenbestaan komt aan bod. In ontroerende en aangrijpende passages schetst Marc Daniel een intiem beeld van zijn ingewikkelde jeugd, als kind van een strenge, bevlogen en alcoholistische vader. Dit maakt Violist tot een indringende vertelling over het leven van een jonge musicus in het Concertgebouworkest.


Datum: Dinsdag 21 november 2023
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang 19.30 uur
Aanmelding onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl
Toegang: 5 euro, leden Harmonie gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten