22 sep 2023

Marianne Kootstra over Dwarsliggers in Appelscha (07/10)


Op zaterdagmiddag 7 oktober zal schrijfster Marianne Kootstra in Sociëteit de Harmonie tijdens Uurtje Cultuurtje alvast een tipje van de sluier oplichten over haar boek  “Dwarsliggers in Appelscha”. Het boek is vanaf 11 november beschikbaar en u kunt bij de presentatie alvast op het boek intekenen. De intekenprijs bedraagt 25 euro, normaal 29,95. De middag begint om 16,00 uur en u wordt verzocht u van tevoren aan te melden op: lezing@societeitdeharmonie.nl.

Dwarsliggers in Appelscha
Het boek brengt de geschiedenis van een rood veendorp tot leven in veertig verhalen over vijf generaties dwarse familieleden. Over werken in het veen, ondermijning van het gezag, dienstweigeraars en over hoe familiebanden sterker waren dan politieke opvattingen. Over Roel Jacobs die als secretaris van de Sociaal Democratische Bond nauwgezet bijhield wie hoeveel centen bijdroeg voor de ondersteuning van ontslagen stakingsleiders. Over Baukje die meedeed aan de eerste vrouwenstaking waar gelijk loon voor gelijk werk werd geëist. Over drankbestrijdster Sara die haar gasten geweckt pruimensap aanbood in plaats van de borrel waar ze zo’n zin in hadden. In de lezing vertelt Marianne verhalen en anekdotes uit het boek en over het prachtige avontuur van het documenteren van een familiegeschiedenis.

Marianne Kootstra
Marianne Kootstra (1958) is verhalenverteller, schrijver en columnist. Ze studeerde sociologie in Groningen en werkte in de psychiatrie, gehandicaptenzorg en het volwassenenonderwijs. Ze neemt je graag mee voor een verhaal met een wandeling, een workshop of een andere activiteit zoals “Verrassende Vrouwen van de Oosterpark” of “Verhalen van de straat”. Het boek “Dwarsliggers in Appelscha” is haar debuut bij uitgeverij Afûk in Leeuwarden. Op de website www.haaljeverhaal lees je meer over het boek en andere verhalen.

Datum: zaterdag 7 oktober 2023
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang 16.00 (inloop vanaf 15.30 uur)
Toegang: 5 euro, leden Harmonie gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten