18 okt 2021

Douwe Draaisma over 'De ivoren cel' (15/11)

Update 13/11: Door de bekende omstandigheden kan deze avond helaas niet doorgaan.

Op maandag 15 november presenteert Douwe Draaisma zijn nieuwe boek De ivoren celHij zal worden geïnterviewd door Coen Peppelenbos. De avond begint om 20 uur en reservering is vanwege de bijzondere omstandigheden verplicht: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail onder info@godertwalter.nl.

Het boek

De dagboeken, memoires en brieven in de ruim driehonderd delen Privé-domein zijn geweven van herinneringen. Het geheugen kan ons troosten door momenten van geluk te laten herleven, maar spiegelt ons met evenveel gemak een bedrieglijk verleden voor. Douwe Draaisma koos tachtig herinneringen aan intense ervaringen en ontmoetingen. Ze verhalen over de eerste kussen van Alma Mahler en Sylvia Plath, de huwelijksaanzoeken van Charlotte Brontë en Anna Dostojevskaja, het eerste orgasme (op zesenzeventigjarige leeftijd) van Claire Goll, de vuige roddels die de gebroeders Goncourt te horen kregen, de schok die Elias Canetti te verwerken kreeg toen zijn vader stierf, de schaamteloze escapades van Samuel Pepys met zijn vrouwelijke personeel, en de pogingen van de zestiger Hector Berlioz om het meisje waar hij als twaalfjarige zijn hart aan had verloren alsnog tot de zijne te maken. Van de vroegste jeugdherinneringen tot de reminiscenties van de ouderdom, in Privé-domein neemt het geheugen geen blad voor de mond.

Douwe Draaisma

Douwe Draaisma is een Nederlands psycholoog die gespecialiseerd is in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij is hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Draaisma is de auteur van een aantal zeer succesvolle boeken die veelvuldig zijn vertaald. Klik hier voor meer informatie over Douwe Draaisma. (Foto: Sake Elzinga).




Voor de toegang tot de avond hanteren wij de regels zoals die voor de Horeca gelden.


Datum: Maandag 15 november 2021

Plaats: Boekhandel Godert Walter

Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: Gratis, reserveren verplicht

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten