24 dec 2019

Onder de vulkaan #3 (12/01)

Eén thema, twee presentatoren, vier gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte. Godert Walter is deze middag aanwezig met een boekentafel.

Vita brevis, ars longa is het thema van aflevering #3, seizoen 2.

‘Het geniaalste kunstwerk van Susan Sontag, is Susan Sontag zelf,’ zegt Benjamin Moser over het onderwerp van zijn biografie. Moser sprak met familie, vrienden en geliefden en bestudeerde de dagboeken van de vrouw die spraakmakende essays schreef over fotografie, ziektes, feminisme en camp. Zeker op papier, onzeker in het leven.





We kenden haar als dichteres tót Charlotte Van den Broeck een uiterst verrassend prozadebuut afleverde met Waagstukken. Portretten van architecten die zelfmoord pleegden omdat ze een cruciale fout maakten of door het publiek gehoond werden. En Van den Broeck vertelt over haar eigen kunst om te mislukken.




Hoe dieren en mensen zich tot elkaar verhouden, hoe ze met en naast elkaar leven zijn vragen die fotografe en filmmaakster Charlotte Dumas zich stelt. Onlangs verscheen haar boek Dromers (tekst Bibi Dumon Tak) met foto’s van slapende dieren. Wat droomt een hond als hij in de zon ligt te slapen?

In de rubriek Jazz & Poetry besteedt Erik Harteveld, begeleid door zijn vaste drummer, aandacht aan een psychische stoornis die ons land in een ijzeren greep houdt.

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Wanneer: zondagmiddag 12 januari 2020, 15.00 uur.
Prijs: € 8,50 (CJP/Student € 6,50)
Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web

Geen opmerkingen:

Een reactie posten