23 jan 2019

Groninger poëzie (31/01)

Tijdens de Poëzieweek ontvangt Boekhandel Godert Walter, traditiegetrouw, Groninger dichters in de winkel. Op donderdag 31 januari draait de poëzieavond om de literair-geografische kaart 'Leesbaar Groningen.'  De Groninger dichters Aly Freije, Jan Siebo Uffen, Tonko Ufkes en zanger/liedjesschrijver Bert Hadders plukken hun teksten van de kaart. 

Onlangs is ‘Leesbaar Groningen’ gepresenteerd. Deze kaart bevat 624 Nederlandse, Groninger, Friese en Duitse citaten van driehonderd schrijvers, dichters en zangers. In plaats van lijnen, bogen of cirkels bestaat deze literaire grafische kaart van Groningen volledig uit letters, woorden en zinnen. Bovendien staat elk citaat precies op de plaats waar het betrekking op heeft. Een citaat van Ede Staal is bijvoorbeeld te vinden op het Hogeland, van Peter Visser aan de Waddenzee, van Saul van Messel in Reiderland en van Jan Glas in Stad.

De redacteur van deze kaart Louis Stiller zal vertellen over de ideeën achter de kaart en de aanpak. De drie dichters lezen eigen gedichten en kiezen daarnaast elk een dichter van de kaart en lezen hun gedichten. En Bert Hadders vertolkt zijn liedjes die op de kaart te vinden zijn.


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: donderdag 31 januari
Plaats: Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53
Aanvang: 19.00 uur (inloop 18.30 uur)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten