25 okt 2018

Lezing Esther Struikmans: Woorden zijn niet onschuldig (7/11)


Let op: Deze lezing is volgeboekt!


Op woensdag 7 november houdt Esther Struikmans in het kader van de herdenking van de Kristallnacht 2018 een lezing bij Godert Walter met de titel Woorden zijn niet onschuldig: over gevaarlijke gevolgen van hate speech en discriminerende uitingen in 1938 én nu.
De avond begint om 20 uur - inloop vanaf 19.45 - en reservering van tevoren is gewenst: in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.



Precies twee jaar geleden bracht predikante en Midden-Oosten & Balkandeskundige Esther Struikmans een boek uit, getiteld ‘Wat is jullie geheim?’. Hierin brengt zij de positieve en bemoedigende uitkomsten van haar onderzoek in Albanië voor het voetlicht, naar het al eeuwenlang positief en harmonieus samenleven van christenen en moslims in het land. Deze zogenoemde ‘positive practice’, ofwel een goed voorbeeld waar andere landen en regio’s iets belangrijks van kunnen leren, contrasteert zij in haar boek met de ‘negative practice’ van buurlanden van Albanië (vml. Joegoslavië), Rwanda en diverse Europese landen in de aanloop naar WO II, waaronder Nederland. Speciale aandacht besteedt zij aan alarmsignalen, die binnen een samenleving aanduiden dat we ons op een hellend vlak begeven. In haar lezing op 7 november a.s. zal zij aan de hand van een aantal heftige en indringende toespraak-fragmenten van politici en journalisten uit onder meer Duitsland, Nederland, Italië, Hongarije en Rwanda laten zien welke grote risico’s er kleven aan opruiend en discriminerend taalgebruik over minderheidsgroepen en vreemdelingen. Woorden zijn niet onschuldig.


Datum: Woensdag 7 november
Plaats: Godert Walter
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Toegang: gratis, reserveren gewenst: 050 312 25 23 / info@godertwalter.nl

Boekhandel Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53
9712HC Groningen
050 312 25 23
info@godertwalter.nl
www.godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten