29 mei 2017

Ilse Lazaroms over Joseph Roth (20/06)

Op dinsdag 20 juni is Ilse Lazaroms te gast bij Godert Walter om te spreken over de nieuwste uitgave van Joseph Roth: In het land van de eeuwige zomer. Ilse Lazaroms schreef het nawoord bij de bundel en was nauw betrokken bij de totstandkoming van deze vertaling door Els Snick. Zij wordt deze avond geïnterviewd door Douwe van der Bijl. De avond begint om 20.00 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering is gewenst: in de winkel, telefonisch op 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

Over het boek
Joseph Roth, de grootste journalist van zijn tijd, vertrok in 1925 vanuit de Weimarrepubliek voor de eerste keer naar Parijs, de hoofdstad van het land waar hij zo van ging houden. In talloze reportages, brieven en essays – hier voor het eerst vertaald en gebundeld – portretteert hij Frankrijk en de Fransen. Ze tonen Roths meesterschap en laten de lezer Frankrijk opnieuw ontdekken.

Van de haven van Marseille tot het majestueuze heuvellandschap rond Avignon, schildert Roth in In het land van de eeuwige zomer landschappen in sepiatinten, betoverende mensen, magnifieke architectuur en meedogenloze wanhoop over een land dat op weg is naar de oorlog.

Deze journalistieke reportages zijn voor het eerst in een Nederlandse vertaling verschenen.

Datum: dinsdag 20 juni
Aanving: 20 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten