15 mrt 2015

Indiebookday Groningen (21/03)


Op zaterdag 21 maart is het Indiebookday in Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk, Polen, Hongarije én Nederland. Het is de dag waarop de boeken (en auteurs) van onafhankelijke uitgeverijen centraal staan. In Groningen slaan de uitgeverijen Passage en Philip Elchers samen met boekhandels Godert Walter en De Gekroonde Mandril de handen ineen. 

In aanloop naar de dag van zaterdag 21 maart - Indiebookday - is er op de eerste verdieping van Godert Walter een verkoopexpositie van de deelnemende Indie-uitgeverijen uit heel Nederland. Op zaterdag treden er drie schrijvers op de eerste etage op. Het volledige omvangrijke programma voor Groningen:
Oftewel:
- er is de hele week een verkoopexpositie van de deelnemende Indie-uitgeverijen uit heel Nederland op de eerste verdieping bij Godert Walter
- vrijdagavond is een proloog in de nieuwe galerie Centra aan de Kerklaan
- zaterdag overdag zijn er verschillende optredens bij Godert Walter en Philip Elchers
- Uitgeverij Passage maakt plannen voor haar poëziefonds bekend (14.00 uur)
- 's avonds sluiten we in De Gekroonde Mandril af met het landelijke Indiebookday Gala


Programma zaterdag 21 maart

11 uur: Bill Mensema


14 uur: Willem Jan van Wijk plus de bekendmaking van de voortzetting van het poëziefonds van Uitgeverij Passage16 uur: Asis Aynan
Over Indiebookday

Indiebookday ontstond 2013 in Hamburg en dit initiatief is inmiddels in veel Europese landen overgenomen. Het idee erachter: Je houdt van mooie boeken. Op Indiebookday kun je dat aan iedereen dat laten zien. Het is heel simpel: Ga op 21maart 2015 naar een boekhandel naar keuze en koop een boek (dat je toch al zou willen kopen). Het belangrijkste is: Het moet komen van een indie-uitgeverij, d.w.z. een onafhankelijke kleine uitgever.
Vervolgens kun je een foto van de cover van het boek of van jezelf met het boek posten in een sociaal netwerk (Facebook, Twitter, Google+) of een blog van je keuze met "#Indiebookday". Als je dit een leuke actie vindt, vertel het door.  

De eerste Indiebookday in 2013 kreeg veel aandacht in de Duitstalige landen. In 2014 kwamen er deelnemers in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland en Portugal bij. En in 2015 gaat het door!  

Dit is de Facebook-pagina voor de Nederlandse Indiebookday:  
https://www.facebook.com/pages/Indiebookday-NL/554569991353678 

Hashtag op Twitter: #indiebookday  
https://twitter.com/indiebookday

Achtergrond: Er zijn veel leuke, kleine uitgevers die met veel passie mooie boeken maken. Maar niet al die boeken vinden hun weg naar de lezers. Indiebookday kan zorgen voor een beetje extra aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten